International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

De geschiedenis van McCulloch

McCulloch kan terugblikken op een geschiedenis van meer dan 60 jaar. In 1943 richtte zakenman Robert McCulloch een bedrijf op met de naam McCulloch Motors Corporation. Na een aantal jaar verhuisde het bedrijf van Wisconsin naar Californië, waar McCulloch Motors haar eerste kettingzaagvervaardigde, een tweemansmodel met de naam 5-49.

In 1949 bracht McCulloch een lichte eenmanskettingzaag, de 3-25 op de markt en veranderde daarmee radicaal de kettingzaagsector. Houtbewerking in Noord-Amerika zou daarna nooit meer hetzelfde zijn.

history
mcculloch

Meerdere wereldprimeurs

Tijdens de jaren ‘50 bleef McCulloch Motors groeien en uitbreiden naar nieuwe markten. Het bedrijf veranderde in 1958 van naam, naar McCulloch Corporation. Naast krachtige en wereldberoemde kettingzagen vervaardigde het bedrijf nu ook vliegtuig- en kartmotoren.

Een kettingzaagrevolutie

Another chainsaw revolution occured in 1968, when McCulloch introduced Power Mac 6. Weighing 8.5 pounds fully fueled, Power Mac 6 was the world’s lightest chainsaw.

The innovations continued four years later, when the affordable Mini Mac 1 hit the broad consumer market. At the same time, the company started to manufacture electric chainsaws.

battery series
hedge trimmer

Een compleet assortiment voor de tuin

In de jaren ‘70 en ‘80 voegde McCulloch heggenscharen, grastrimmers en bladblazers toe aan zijn productassortiment. De focus van het bedrijf lag nu duidelijk op tuingereedschap.

McCulloch verhuisde in 1988 naar Tucson, Arizona om er een nieuwe maatchappelijke zetel en een distributiecentrum te vestigen. De elektrische grastrimmer was een van de productinnovaties die volgden in 1998.

McCulloch vandaag


In 1999 verkocht McCulloch haar Europese afdeling aan Husqvarna AB. Negen jaar later verwierf Husqvarna ook de rechten op het merk McCulloch op de Noord-Amerikaanse markt. Sindsdien is McCulloch een merk binnen de Husqvarna Group.

Vandaag de dag biedt McCulloch een volledig assortiment aan tuinproducten: krachtige kettingzagen, stevige trimmers, grasmaaiers, tuintractoren en heggenscharen. Ze bieden u allemaal de kracht die u nodig heeft om aan de slag te gaan.

tractor

BEKIJK OOK...