International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Veelgestelde vragen (FAQ’s): Sneeuwblazers

Bekijk veelgestelde vragen over sneeuwblazers van McCulloch.

Wat is het verschil tussen een sneeuwblazer en een sneeuwruimer?

Zowel de sneeuwblazer als de sneeuwruimer beschikken over een vijzel. De sneeuwblazer is tevens uitgerust met een rotor die de snelheid van de afvoer aanzienlijk vergroot en die gewoonlijk gebruikt wordt in grotere toestellen.

Een sneeuwruimer wordt meestal gebruikt voor kleinere toepassingen en lichtere sneeuw, zoals de stoep of een kleine oprit.

Een sneeuwblazer wordt gewoonlijk gebruikt voor grotere toepassingen en zware of natte sneeuw, zoals grote parkeerterreinen en lange opritten.

Mijn sneeuwblazer rijdt heel traag en ik heb gemerkt dat hij nu heel wat minder tractie heeft. Wat zou de oorzaak kunnen zijn van dit probleem?

1. Aandrijfriem versleten

2. Aandrijfriem is van de poelie geraakt

3. Frictieaandrijfwiel is versleten (indien hiermee uitgerust)

Neem contact op met een erkend servicepunt voor nazicht en herstellingen.

Waarom ontlaadt mijn sneeuwruimer niet meer zoals het hoort?

1. Riem van grondboor zit niet op poelie

2. Riem van grondboor is versleten

3. Uitworptrechter verstopt

Neem contact op met een voor evaluatie en herstelling.

Mijn sneeuwruimer start moeilijk bij koud weer. Hoe kan ik hem gemakkelijker doen starten?

Laat de motor bij het starten draaien met de gashendel in choke totdat de motor stroef draait en plaats dan de gashendel op volgas. Het is mogelijk dat de motor enkele seconden tot enkele minuten moet opwarmen. Dit hangt af van de temperatuur . Het is tevens belangrijk dat u verse en schone brandstof gebruikt, om ervoor te zorgen dat de motor goed start bij koud weer.

BEKIJK OOK...