International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Veelgestelde vragen (FAQ’s): Kettingzagen

Ontdek antwoorden op de meest gestelde vragen over kettingzagen van McCulloch.

Hoe smeer ik de geleider en ketting van mijn kettingzaag?

Kettingzagen van McCulloch zijn zelfsmerend. Gebruik enkel geleider- en kettingolie van Universal powered by McCulloch. Deze olie werd speciaal ontworpen om zijn viscositeit te behouden bij de extreme temperaturen die worden gegenereerd door de ketting en de geleider. Als de geleider is uitgerust met een neustandwiel, moet dit ook regelmatig worden gesmeerd.

Waarom neigt de ketting van mijn kettingzaag naar één kant of zaagt deze onder een hoek?

Omstandigheden waarbij de ketting van een kettingzaag scheef zou kunnen gaan snijden:

1. Botte messen, beschadigd door steen of andere harde voorwerpen. Het is belangrijk dat alle nabije voorwerpen worden verwijderd voordat u een kettingzaag gebruikt.
2. Verschillende instellingen voor zaagdiepte van links naar rechts. Houd alle instellingen voor zaagdiepte gelijk van links naar rechts.
3. Verschillende hoeken bovenplaat van links naar rechts. Het is belangrijk dat alle bovenplaten op gelijke lengte worden gehouden.
4. Een versleten zaagblad. Een sterk versleten zaagblad zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de ketting aan één kant snijdt.

Mijn kettingzaag start en valt dan uit. Wat is er mis?

Dit kan een aantal oorzaken hebben, en heeft waarschijnlijk met opslag of brandstof te maken.

Brandstof veroudert snel. Als de eenheid met verouderde benzine wordt opgeslagen, zal het systeem verstopt raken of beperkt presteren. Storingen in verband met benzine vallen niet onder de garantie.

Dit moet worden verholpen door een plaatselijk erkend servicecenter.

Wanneer moet de ketting van mijn kettingzaag worden vervangen?

De ketting moet vervangen worden:

1. Als de schakels oneffenheden vertonen en niet correct in de geleider passen.
2. Als een van de zaagtanden of schakels gebroken of gebogen is.
3. Als twee derde van de lengte van de ketting geslepen is.

Wat voor onderhoud heeft mijn kettingzaag nodig?

Dagelijks onderhoud Wekelijks onderhoud Maandelijks onderhoud
Reinig de buitenkant van de machine. Controleer wekelijks het koelsysteem van kettingzagen met een katalysator. Controleer de remvoering van de kettingrem op slijtage. Vervang deze wanneer op het meest versleten punt minder dan 0,6 mm (0,024 inch) resteert.
Controleer de veilige werking van de gashendel (gasvergrendeling en gashendel). Controleer de startmotor, het startkoord en de terugtrekveer. Controleer het middenstuk van de koppeling, de koppelingstrommel en de koppelingsveer op slijtage.
Reinig de kettingrem en controleer de veilige werking van de remfunctie. Zorg dat de kettingvanger niet beschadigd is, en vervangen deze indien nodig met een kettingvanger uit aluminium (beschikbaar als reserveonderdeel). Controleer of de onderdelen van de trillingsdemper niet zijn beschadigd. Bougie reinigen. Controleer of de elektrodenafstand 0,5 mm (0,020 inch) bedraagt.
Het zaagblad moet dagelijks worden gedraaid, zodat gelijkmatige slijtage ontstaat. Controleer of de smeeropening in het blad niet is verstopt. Reinig de groef van de geleider. Als het zaagblad voorzien is van een tandwielpunt moet dit worden gesmeerd. Smeer het lager van de koppelingstrommel. Maak de buitenkant van de carburateur schoon.
Controleer of de geleider en de ketting voldoende olie ontvangen. Verwijder eventuele bramen op de randen van het blad met een vijl. Controleer de brandstofleiding op scheuren of andere schade. Vervang deze indien nodig.
Controleer de zaagketting op zichtbare barsten in de klinknagels en schakels, op stijfheid of abnormale slijtage van de klinknagels en schakels. Vervang indien nodig. Reinig of vervang het vonkenscherm op de geluiddemper. Leeg de brandstoftank en reinig de binnenkant.
Slijp de ketting en controleer de spanning en staat. Controleer het aandrijfkettingwiel op overmatige slijtage en vervang het indien nodig. Reinig het carburatorcompartiment. Leeg de olietank en reinig de binnenkant.
Reinig de luchtinlaat van de startmotoreenheid. Maak het luchtfilter schoon. Vervang indien nodig. Controleer alle kabels en aansluitingen.

BEKIJK OOK...