International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Veelgestelde vragen (FAQ’s): Grasmaaiers

Ontdek antwoorden op de meest gestelde vragen over de grasmaaiers van McCulloch.

Wat moet ik doen als er zich onder het maaidek gras ophoopt en vast komt te zitten?

  • Het maaidek is niet correct afgesteld. De achterkant van het maaidek moet 0,5 cm hoger zijn dan de voorkant, gemeten aan de eindpunten van de messen. In de handleiding van uw grasmaaier wordt getoond hoe u dit moet afstellen.
  • Het gras is te nat of te lang. Laat het gras drogen, of maai op een hogere instelling. Verminder de maaihoogte vervolgens beetje bij beetje tot het gras is gemaaid aan de gewenste lengte. Als algemene vuistregel geldt dat niet meer dan 1/3 van de lengte van het gras mag worden gemaaid.
  • Het toestel is uitgerust met verkeerde messen of de messen zijn versleten. Vervang de messen met het juiste mestype voor de maaimethode die u gebruikt.
  • De messen zijn mogelijk verkeerd gemonteerd. Zorg ervoor dat de messen zich in de juiste richting bevinden.
  • Het motortoerental is te laag. De motor moet aan maximaal toerental lopen om de juiste messnelheid te halen.
  • De maaier beweegt te snel. Maai trager.
  • De aandrijfriem naar het maaidek is mogelijk versleten. Vervang de aandrijfriem door een nieuwe riem met het juiste onderdeelnummer. U kunt dit kopen bij uw plaatselijke verdeler.
  • De ventilatieopeningen in de bladspoel zijn mogelijk geblokkeerd. Verwijder het maaisel van het maaidek.
Indien het probleem zich blijft voordoen, raden wij u aan contact op te nemen met een servicecenter in uw buurt. Onder Hulp vindt u een lijst met servicecenters.

Wat is het probleem als ik de motor hoor ratelen?

Dit komt doorgaans door een gebrek aan olie. Controleer de peilstok en voeg indien nodig olie toe.

Als dit uw probleem niet oplost, controleer dan of alle externe onderdelen, zoals de demper, carburateur, bougie en kabels correct en stevig vastzitten.

Indien het probleem zich blijft voordoen, raden wij u aan contact op te nemen met een servicecenter in uw buurt. Onder Hulp vindt u een lijst met servicecenters.

BEKIJK OOK...