International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Is mijn gazon geschikt voor een robotmaaier?

ROB is geschikt voor vrijwel elk type tuin, zolang die voldoet aan de minimumspecificatie voor de producten. Hieronder vindt u enkele van de meest gestelde vragen die klanten hebben wanneer ze overwegen een robotmaaier van McCulloch in huis te halen.

HEB IK NOG STEEDS EEN GEWONE GRASMAAIER NODIG?

Nee, normaal gesproken heeft u geen gewone grasmaaier meer nodig. Mocht het gras aan de randen van uw gazon niet gemaaid zijn, raden wij aan om een grastrimmer te gebruiken om de randen van uw gazon netjes te zetten.

HOE SMAL MOGEN DE DOORGANGEN IN MIJN TUIN ZIJN?

De minimale doorgangsbreedte van ROB bedraagt 150 cm (van muur tot muur). Dit verzekert dat hij eenvoudig toegang heeft tot de gebieden aan beide kanten van de doorgang.

HOE ZIT HET MET DENNENAPPELS, TAKKEN EN FRUIT OP DE GROND?

Als ROB op een van deze voorwerpen ‘stoot’, stopt hij en maait hij het gras in een andere richting. Dit soort voorwerpen moet regelmatig worden weggeharkt of opgeraapt, om onnodige stilstand te vermijden en ROB optimaal te laten presteren. Dit soort voorwerpen beschadigen de robotmaaier waarschijnlijk niet, maar kunnen ervoor zorgen dat hij minder goed presteert.

MIJN GAZON IS ONEFFEN. KAN ROB DAT AAN?

Dankzij zijn grote wielen hoeft het gras niet volledig vlak te zijn opdat ROB het zou kunnen maaien. Vermijd echter steile/diepe putten. Vul deze op met aarde voor een effen oppervlak zodat uw robotmaaier niet vast komt te zitten.

rob

HOE GAAT ROB OM MET HEEL LANG GRAS?

Als het gras erg lang en dik is, vergroot u de eerste keer dat u maait de maaihoogte en past u de hoogte geleidelijk aan tot het gewenste niveau. Onder normale omstandigheden zou ROB geen lang gras moeten maaien, daar hij voortdurend zorgt voor een goed gemaaid gazon. Als het gras zeer lang is wanneer u ROB voor de eerste keer gebruikt, kan hij moeilijkheden hebben met het maaien van het gras. In dit geval maait u het gras best eerst met een grasmaaier of een grastrimmer voordat u de robotmaaier installeert.

MAAIT ROB IN REGENACHTIGE OMSTANDIGHEDEN?

Ja. ROB is weersbestendig en kan het gras maaien in de regen. Het is echter wel raadzaam om ROB binnen te halen bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden, zoals stortregens en storm. Wordt onweer voorspeld, trek dan alle snoeren verbonden met het laadstation uit.

WAT IS HET MAXIMALE GEBIED DAT ROB KAN MAAIEN?

ROB, de robotmaaier van McCulloch kan gazons maaien van maximaal 1000 m2*, afhankelijk van de complexiteit van uw tuin.

WAT IS DE MAXIMALE HELLINGSGRAAD DIE ROB KAN MAAIEN?

ROB kan gras maaien op hellingen tot 25%. Aan de begrenzingsdraad bedraagt de maximale helling 10%.

robotic lawnmower

BEKIJK OOK...