International België (nl) Belgique (fr) Danmark Deutschland Eesti Ελλάδα España McCulloch France Français Italia Latvija Lietuva Magyarország Nederland New Zealand Norge Suomi Sverige United Kingdom United Kingdom Österreich

Uw robotmaaier onderhouden

Vind alle antwoorden op de vragen die u heeft over het onderhoud van uw robotmaaier van McCulloch.

WAT IS DE GEBRUIKSDUUR VAN DE ACCU?

De accu is onderhoudsvrij, maar heeft een beperkte levensduur van 2 tot 4 jaar. De levensduur van de accu hangt af van de lengte van het seizoen en het aantal uren dat ROB per dag wordt gebruikt. Een lang seizoen of veel bedrijfsuren per dag betekenen dat de accu vaker moet worden vervangen. Als de rijtijd van de grasmaaier tussen twee laadbeurten korter is, geeft dit aan dat de accu oud aan het worden is en uiteindelijk zal moeten worden vervangen. In dat geval moet u deze laten vervangen bij het dichtstbijzijnde erkende McCulloch-servicecenter.

MOET ROB BINNEN STAAN TIJDENS DE WINTER?

Ja. Maak ROB schoon en droog voor de winter en zet hem op een droge en vorstvrije plek. Het is aanbevolen om ook het laadstation in de winter binnen op te bergen. De begrenzingsdraad mag in het gazon blijven

WAT IS DE LEVENSDUUR VAN DE MESSEN?

De levensduur van de bladen kan sterk uiteenlopen en hangt bijvoorbeeld af van:

 • de rijtijd en de grootte van het werkgebied.
 • de grassoort
 • de bodemsoort

 • voorwerpen zoals denneappels, speelgoed, gereedschap, keien, wortels en dergelijke aanwezig in het gras kunnen de messen van uw maaier beschadigen en moeten regelmatig van het gazon worden verwijderd, om schade aan uw machine te vermijden. U kunt de messen gemakkelijk zelf vervangen.

  HOE HOUD IK ROB IN DE BESTE CONDITIE?

  De bladen regelmatig vervangen op uw robotmaaier is cruciaal belang om een uitzonderlijk maairesultaat te behouden. Neem nu en dan, afhankelijk van de grootte van uw gazon, een paar minuten de tijd om het gras van de wielen en het chassis en ook van het laadstation te verwijderen.

  HOE VERVANG IK DE BLADEN EN WAT HEB IK NODIG?

  U kunt de drie lichtgewicht messen binnen de vijf minuten vervangen met behulp van een gewone schroevendraaier. Vervang zeker ook de schroeven, maar draag geschikte handschoenen of handbescherming wanneer u dat doet.

  MAAIT ROB WANNEER HET ZEER WARM IS?

  ROB werd ontworpen om te functioneren bij temperaturen tot ongeveer 45ºC.


  BEKIJK OOK...